Bemutatkozás

Tisztelt Látogató!

Üdvözöljük a Széchenyi István Egyetem Anyagtudományi és Technológiai Tanszék Anyagvizsgáló Laboratórium honlapján. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésre anyagvizsgálati megbízásokban, konkrét műszaki problémák megoldásában, káresetek felderítésében és rövid, illetve hosszú távú kutatás-fejlesztési feladatokban.

 

Az Anyagvizsgáló Laboratórium a Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Karának Anyagismereti és Járműgyártási Tanszékén belüli önálló egységként működik 1992 óta. 2011 janurájában a tanszék neve Anyagtudományi és Technológiai Tanszékre módosult. 2015. februártól az Anyagvizsgáló LAboratórium továbbra is önálló egységként működik az Audi Hungaria Járműmértnöki Kar Anyagtudományi és Technológiai Tanszékén belül. 


A laboratórium a következő területeken végez vizsgálatokat:

  1. Acélok, alumínium és ötvözetei, vas-, acél- és alumínium öntvények mechanikai, technológiai, szövetszerkezeti és radiográfiai, vizuális vizsgálata;
  2. Acélok, alumínium és ötvözetei, vas-, acél- és alumínium hegesztett kötéseinek mechanikai, technológiai, szövetszerkezeti és radiográfiai, folyadékbehatolásos, vizuális és ultrahangos vizsgálata.
  3.  Szerkezeti anyagok korróziós vizsgálata sópermet kamrában.

 Az akkreditációt igazoló dokumentum megtekinthető: http://www.nat.hu/okiratok/NAT-1-1489-2015-02MRO1.pdf

Tovább a vizsgálatokhoz


Elérhetőségünk:

anyaglab.sze@gmail.com 

Anyagvizsgáló Laboratórium Eseménynaptára

Téli ünnepi nyitvatartási rend 2017. december 23. - 2018. január 1.
Munkaszüneti nap 2017. december 25. - 2017. december 26.
Munkaszüneti nap 2018. január 1.