Bemutatkozás

Tisztelt Látogató!

Üdvözöljük a Széchenyi István Egyetem Anyagtudományi és Technológiai Tanszék Anyagvizsgáló Laboratórium honlapján. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésre anyagvizsgálati megbízásokban, konkrét műszaki problémák megoldásában, káresetek felderítésében és rövid, illetve hosszú távú kutatás-fejlesztési feladatokban.

 


 e-mail címünk:   anyaglab.sze@gmail.com Laboratóriumunk a jelenlegi helyzetben is üzemel, a megfelelő óvintézkedések betartása mellett. Várjuk megkeresésüket.

 

 


 


Az Anyagvizsgáló Laboratórium a Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Karának Anyagismereti és Járműgyártási Tanszékén belüli önálló egységként működik 1992 óta. 2011 januárjában a tanszék neve Anyagtudományi és Technológiai Tanszékre módosult. 2015. februártól az Anyagvizsgáló Laboratórium továbbra is önálló egységként működik az Audi Hungaria Járműmértnöki Kar Anyagtudományi és Technológiai Tanszékén belül. 

 

A laboratórium a következő területeken végez vizsgálatokat:

  1. Acélok, alumínium és ötvözetei, vas-, acél- és alumínium öntvények mechanikaitechnológiaiszövetszerkezeti és radiográfiaivizuális vizsgálata;
  2. Acélok, alumínium és ötvözetei, vas-, acél- és alumínium hegesztett kötéseinek mechanikai, technológiaiszövetszerkezeti és radiográfiaifolyadékbehatolásosvizuális és ultrahangos vizsgálata.
  3.  Szerkezeti anyagok és bevonatok vizsgálata: korróziós, hősokk és klíma vizsgálat.

 

Akkreditálási okirat:

NAH okirat 

 

Az akkreditációs részletező okiratunk elérhető a NAH honlapján:

https://nah.gov.hu/uploads/attachment/file/8318/RO1-NAH-1-1489-2019-NN-241535794.pdf

(érvényesség: 2024. október. 3-ig)

Tovább a vizsgálatokhoz


Elérhetőségünk:

anyaglab.sze@gmail.com 

Anyagvizsgáló Laboratórium Eseménynaptára

Nyári nyitvatartás 2020. augusztus 3. - 2020. augusztus 23.
Áramszünet a Központi Campuson 2020. augusztus 14. 07:00 - 12:00
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.